Ed Sheeran Förmögenhet
Ed Sheeran Förmögenhet

Ed Sheeran Förmögenhet | Edward Christopher Sheeran MBE är en engelsk singer-songwriter som belönades med MBE för tjänster till musik. Han har sålt mer än 150 miljoner skivor världen över, vilket gör honom till en av de mest sålda musikartisterna i världen, enligt tidningen Billboard.

I USA har han 84,5 miljoner RIAA-certifierade enheter, och två av hans album finns på listan över de mest sålda albumen i historien om det brittiska diagrammet: Nummer 20 representeras av symbolen och nummer 34 är representerat med symbolen.

Tidigare i år tilldelade Official Charts Company honom decenniets artist och erkände att han hade uppnått den största kombinerade prestationen i brittiska album och singellistor under decenniet.

I september 2011 släppte Sheeran sitt debutstudioalbum, + (uttalas “plus”), som debuterade högst upp på UK Albums Chart. I den släppte han sin första singel nummer ett, “The A Team”.

Sheeran fick två Brit Awards 2012, för bästa brittiska manliga soloartist respektive British Breakthrough Act. Han släppte sitt andra studioalbum, (uttalas “multiplicera”), i juni 2014, och det utsågs till den näst mest sålda skivan i världen det året.

Samma år fick han Ivor Novello -priset för Årets låtskrivare från British Academy of Songwriters, Composers and Authors, och han utsågs till Årets album vid British Academy of Music, Film and Television Awards 2015.

“Thinking Out Loud”, en låt från albumet, gav honom Årets låt och Grammy Awards för bästa pop solo -prestanda vid Grammy Awards 2016.

I mars 2017 släppte Ed Sheeran sitt tredje studioalbum, som blev det mest sålda albumet i världen det året.

De två första singlarna från albumet “Shape of You” och “Castle on the Hill” satte försäljningsrekord i ett antal länder genom att debutera högst upp på listorna under de två första veckorna.

Han gjorde också historia genom att bli den första musiker som debuterade två låtar i topp tio på US Billboard Hot 100 under samma vecka. Med tio topp 10 -hits från sitt debutalbum slog Sheeran rekordet för det högsta antalet topp 10 -singlar från ett enda album i Storbritannien (UK Singles Chart) i mars 2017.

“Perfect”, den fjärde singeln från albumet, nådde topp nummer ett i USA, Australien och Storbritannien, där det blev jul nummer ett 2017.

Han korades till Årets globala inspelningsartist för sina prestationer som världens mest sålda artist 2017. Hans fjärde studioalbum No.6 Collaborations Project, som släpptes 2019, debuterade som nummer ett på de flesta stora marknaderna och producerade tre Storbritannien nummer ett singlar, “I Don’t Care”, “Beautiful People” och “Take Me Back to London”. Han har också släppt två EP: er, “I Don’t Care” och “Beautiful People”, som båda släpptes 2019.

Spotify rankade honom som decenniets näst mest streamade artist på global nivå.

[8] Hans turné, som började i mars 2017 och slutade i augusti 2019, blev den turné med den största intäkten genom tiderna.

Sheeran är en alumni från National Youth Theatre i London, och hans skådespelarkrediter inkluderar bland annat en roll i filmen Yesterday 2019.

Ed Sheeran Förmögenhet
Ed Sheeran Förmögenhet